Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi



Żurek z mleczkiem kokosowym i grzybami słomkowymi

Żurek czy barszcz biały – przed tym wyborem staje wiele osób, które zajmują się przygotowaniem świątecznych potraw. Jednak przepis na sycący żurek z grzybami słomkowymi i mleczkiem kokosowym rozwiąże wszystkie wielkanocne dylematy. Kiedy raz go spróbujesz, już zawsze będzie gościł na Twoim stole.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj bulion warzywny. Przelej go do garnka, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Dodaj również mleczko kokosowe i grzyby słomkowe. Gotuj na wolnym ogniu przez 30 min.
  2. Wywar dopraw do smaku sosem sojowym, pastą wasabi oraz świeżo mielonym pieprzem, majerankiem i solą Kala Namak. Doprowadź do wrzenia.
  3. Przygotowany żurek podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.