Błyskawiczna zupa Tom Yum z tofu



Błyskawiczna zupa Tom Yum z tofu House of Asia

Sprawdź przepis na pyszną i aromatyczną zupę z pastą Tom Yum. Wyczuwalny dodatek trawy cytrynowej, chili i galandalu w paście  sprawia, że dodanie pasty do dań nadaje im egzotycznego, pikantnego smaku i aromatu. 

 

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na łyżce oleju podsmaż cebulę. Następnie zalej ją 0,5 l wrzątku, dodaj 3 płaskie łyżeczki pasty Tom Yum oraz łyżeczkę i zagotuj.
  2. Dodaj tofu, ponownie zagotuj i zmniejsz ogień. Po chwili dodaj pokrojone pieczarki i gotuj przez 2 minuty. Następnie dodaj pomidorki koktajlowe, łyżkę sosu rybnego oraz łyżkę soku z limonki i zamieszaj.
  3. Po minucie dolej 60 ml mleka kokosowego i doprowadź do wrzenia. Danie jest gotowe.

Podawaj w miseczkach udekorowane świeżą kolendrą.