Bulgogi ze szpinakiem

Bulgogi to tradycyjna potrawa z cienko krojonego mięsa w aromatycznej marynacie i klasyka koreańskiej kuchni. Dodatek warzyw oraz pełnoziarnistego ryżu sprawi, że jest to świetne danie również dla osób dbających o linię. Przygotuj więcej i podziel się z domownikami.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W misce połącz połowę pasty bulgogi z wodą, następnie przełóż do niej mięso. Wymieszaj.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso przez 3-4 minuty, dodaj cebulę, marchewkę, smaż kolejne 2 minuty, pod koniec dodaj pozostałą pastę bulgogi oraz szpinak. Całość podsmaż jeszcze przez około 1 minutę.
  3. Gotowe danie posyp szczypiorem i sezamem. Podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem i kapustą kimchi.