Dziś mamy dla Was kolejny przepis na przepyszne sushi – tym razem na chrupiące futomaki z łososiem w tempurze! Z pomocą tempury House of Asia, wykonanie go wcale nie jest trudne. Do dzieła!
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Ryż oraz tempurę przygotuj wcześniej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- Listek nori kładziemy pionowo na macie i układamy na nim ryż, zostawiając od góry pusty pasek szerokości 1 cm.
- Przy dolnej krawędzi smarujemy ryż warstwą serka. Na nim układamy łososia i ogórka. Zwijamy delikatnie rulon.
- Rulon panierujemy najpierw w suchej tempurze, następnie maczamy go już w przygotowanej tempurze.
- W rondelku rozgrzewamy olej do 180º C. Rolon wrzucamy do rondelka i smażymy przez 2 minuty. Następnie wyjmujemy go na papierowy ręcznik i przekładamy na deskę.
- Za pomocą ostrego noża, gotową rolkę kroimy na 5 kawałków. Gotowe sushi podajemy z sosem sojowym.
|