Dorsz w panko z surówką

Soczysty filet z dorsza w chrupiącej panierce panko, doprawiony przyprawą kuchni chińskiej, podany z lekką surówką z kapusty i marchewki oraz ryżem. Idealne połączenie delikatności ryby i orientalnych smaków. Przygotowanie zajmie Ci tylko 20 minut – szybki, pyszny i egzotyczny obiad dla całej rodziny!

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Składniki

Do podania:

Ryż biały

Sposób przygotowania

  1. Rybę osusz ręcznikiem papierowym, następnie przypraw solą, pieprzem oraz przyprawą chińską.
  2. Jajka połącz z mąką i dobrze wymieszaj, tak aby powstało ciasto. Rybę obtocz w cieście oraz panko.
  3. Usmaż dorsza na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
  4. Kapustę poszatkuj, posól oraz wygnieć w dłoniach. Odstaw na 10 minut. Odcedź z nadmiaru wody, dodaj startą marchewkę i dopraw do smaku octem ryżowym oraz cukrem.
  5. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.