Dorsz w chrupiącej panierce Panko ze szpinakiem



Dorsz w chrupiącej panierce Panko ze szpinakiem House of Asia

Przepis na rybę idealną? Nasz Szef Kuchni przychodzi z pomocą. Jarek proponuje dorsza w chrupiącej panierce z Panko podanego ze szpinakiem doprawionym pastą miso i kremowym mleczkiem kokosowym.

Składniki

200 g Panierki Panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku

15 g Pasty Miso House of Asia

50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g mąki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Sól i pieprz do smaku

Szczypta cukru

Sposób przygotowania

1.       Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w Panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2.       Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą.