Grillowana kaczka po pekińsku Smyk w Kuchni



Grillowana kaczka po pekińsku House of Asia Smyk w Kuchni

Macie ochotę na kulinarną podróż do Chin? Razem z Karoliną Smyk w Kuchni zapraszamy Was do Pekinu na przepyszną grillowaną kaczkę z dodatkiem bestselerowego makaronu chow mein? Przyznajcie, że naprawdę brzmi pysznie! Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Karolina – Kliknij tutaj

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w sosie do kaczki i grilluj, tak aby środek pozostał różowy.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Marchewkę potnij w tagliatelle.
  4. Pozostałe warzywa posiekaj i usmaż z sosem na patelni.
  5. Dodaj ugotowany makaron i pozostałe składniki.
  6. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry filety z kaczki, posyp dymką, sezamem i świeżymi listkami kolendry.