Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi i warzywami w sosie sojowym



Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi O’Food i sosu sojowego House of Asia

Grill nie może obejść się bez porządnego kawałka mięsa. Dlatego mamy dla Was przepis na steka w unikalnej, koreańskiej marynacie galbi, która charakteryzuje się słodko-pikantnym smakiem. Gotowy przysmak podaj z zarumienionymi warzywami marynowanymi w sosie sojowym.

Składniki

Marynata do warzyw:

  • 2 łyżki Sosu jasnego sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj marynatę galbi BBQ i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. 
  2. Wymieszaj ze sobą składniki marynaty i skrop nią warzywa.
  3. Mięso razem z warzywami grilluj na rumiany kolor.
  4. Gotową wołowinę pokrój w paski, podawaj z grillowanymi warzywami i słodko-pikantnym sosem barbecue, na koniec posyp kolendrą,