Dania w stylu stir fry to szybki sposób na smaczny i pożywny posiłek. Tym razem wypróbuj mocno grzybowy przepis w wykonaniu Flymetothespoon. Połączenie boczniaków, grzybów shiitake, słomkowych i snow fungus to gwarancja wyjątkowego smaku.
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu.
- Grzyby snow funus i mun zalej ciepłą wodą, odstaw. Boczniaki, shiitake i pak choy pokrój. Z grzybów snow fungus odkrój twardy koniec i pokrój, grzybki słomkowe przekrój na pół.
- W miseczce wymieszaj wino z sosem sojowym i ostrygowym, cukrem, octem, chili i mąką.
- W woku rozgrzej olej sezamowy, wrzuć dymkę, czosnek i imbir. Po minucie dodaj pak choy i grzyby, smaż około 3-4 minuty. Wlej sos i smaż jeszcze minutę.
- Podawaj z ryżem, posypane sezamem i szczypiorkiem.
|