Grzybowe stir-fry z ryżem jaśminowym Flymetothespoon



Grzybowe stir-fry z ryżem jaśminowym House of Asia Flymetothespoon

Dania w stylu stir fry to szybki sposób na smaczny i pożywny posiłek. Tym razem wypróbuj mocno grzybowy przepis w wykonaniu Flymetothespoon. Połączenie boczniaków, grzybów shiitake, słomkowych i snow fungus to gwarancja wyjątkowego smaku.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Grzyby snow funus i mun zalej ciepłą wodą, odstaw. Boczniaki, shiitake i pak choy pokrój. Z grzybów snow fungus odkrój twardy koniec i pokrój, grzybki słomkowe przekrój na pół.
  3. W miseczce wymieszaj wino z sosem sojowym i ostrygowym, cukrem, octem, chili i mąką.
  4. W woku rozgrzej olej sezamowy, wrzuć dymkę, czosnek i imbir. Po minucie dodaj pak choy i grzyby, smaż około 3-4 minuty. Wlej sos i smaż jeszcze minutę.
  5. Podawaj z ryżem, posypane sezamem i szczypiorkiem.