Hummus z czerwonym curry i domowym chlebkiem pita



Hummus z czerwonym curry i domowym chlebkiem pita House of Asia

Szukacie nietuzinkowego dania na spotkanie ze znajomymi? Mamy dla Was idealny przepis. Hummus stworzony do smarowania i dzielenia się. Wystarczy, że wykorzystasz do przepisu czerwoną pastę curry, która nada pikanterii oraz pastę tahini QF, która nada kremowości i chałwowego posmaku, a otrzymasz hummus doskonały.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor i odstaw do wystygnięcia.
  2. Do wysokiego pojemnika przełóż cieciorkę (zalewę zostaw i użyj w razie potrzeby, gdy hummus będzie zbyt gęsty), dodaj usmażoną cebulę, pastę curry, tahini, sok z limonki, sezam i kmin rzymski. Zmiksuj wszystko razem na gładką masę dopraw do smaku pieprzem.
  3. Hummus polej oliwą z oliwek i olejem sezamowym, podawaj z chlebkiem pita.