Jak złożyć onigiri za pomocą foremki?

Chcesz dowiedzieć się, jak złożyć onigiri za pomocą foremki? To proste! Onigiri, czyli japońskie kulki ryżowe, to smaczna i szybka przekąska, którą można łatwo przygotować w domu. Dzięki foremce do onigiri, cały proces jest jeszcze prostszy i bardziej efektywny.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Składniki

  • Foremki onigiri

Przepisy na Onigiri:

Sposób przygotowania

  1. Nowe foremki delikatnie nasmaruj olejem.
  2. Zwilż dłonie. Uzupełnij foremkę ryżem do połowy, po czym zrób delikatne wgłębienie.
  3. Nałóż małą łyżeczką farsz na środek foremki.
  4. Uzupełnij foremkę ryżem, dociśnij przykrywką i dzięki specjalnej klapce z tyłu, wyjmij gotową ryżową kulkę onigiri.
  5. Owiń liściem nori i gotowe.