Japońska kanapka Katsu Sando



Japońska kanapka Katsu Sando House of Asia

Odkryj harmonię smaków i konsystencji w naszej wyjątkowej Japońskiej kanapce Katsu Sando. To niezwykłe danie łączy w sobie chrupkość panierki panko, soczystość mięsa oraz wyjątkowy smak sosu Tonkatsu. Nasz przepis przeniesie Cię w podróż smaków do ulicznych stoisk w Tokio, gdzie to danie jest prawdziwym hitem.

Składniki

80 g Sosu Tonkatsu House of Asia

100 g Panierki Panko House of Asia

400 g schabu środkowego

3 jajka

4 łyżki mąki pszennej

4 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej

8 kromek chleba tostowego

2 łyżki masła

2 łyżki kolendry

200 ml oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

1. Schab pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Dopraw solą, pieprzem i odstaw na 15 minut. Następnie zapanieruj mięso używając w kolejności: mąkę, jajko oraz panierkę panko. Usmaż na rumiany kolor. 

2. Chleb tostowy posmaruj masłem i sosem tonkatsu. Na cztery kromki połóż usmażone kotlety oraz liść sałaty. Przykryj drugą kromką chleba i dociśnij. 

3. Z gotowych kanapek odkrój skórę. Podawaj przekrojone na pół i posypane kolendrą.