Karkówka w marynacie ostrygowej



Karkówka w sosie ostrygowym House of Asia

Grilluj po męsku z produktami House of Asia. Soczysta karkówka to numer 1 na grillu. Przygotuj ją w specjalnej marynacie z sosu sojowego, ostrygowego, z pasty z czosnku i białego sezamu. Delikatność mięsa i smak gwarantowane.

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej 

Marynata

Sposób przygotowania

  1. Mięso zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika na 30-45 minut, będzie potem łatwiej je pokroić. 
  2. W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Wyjmij karkówkę, pokrój ją na centymetrowe plastry, zamarynuj i odstaw na 45 minut. 
  4. Plastry mięsa grilluj na rozgrzanym ruszcie na rumiany kolor. Gotowe danie posyp sezamem i ziołami.