Lekkie, soczyste i pełne smaku! Te keto grillowane krewetki z warzywami to kwintesencja letniego obiadu – bez wyrzutów sumienia, za to z masą aromatu. Idealne na grilla, ale równie dobrze smakują z patelni grillowej w domowym zaciszu. Zdrowo, szybko i pysznie. Kto chętny na talerz?
Liczba porcji: 2 |
Czas: 15 min |
Składniki60 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia 1 łyżeczka Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia 12 krewetek 16×20 obranych 100 g mixu sałat 100 g cukinii 20 g cebuli białej 50 g papryki czerwonej 4 pomidorki cherry 4 szparagi zielone 2-3 łyżki oliwy z oliwek 50 ml bulionu 50 g masła zimnego
Sos: 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni Japońskiej House of Asia 2 łyżki Sosu Ponzu z yuzu House of Asia 1 łyżeczka Musztardy oryginalnej Dijon Maille 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody przegotowanej |
Sposób przygotowania
TIP -> Danie równie dobrze może być przygotowane na patelni grillowej lub w piekarniku. |