Sos ponzu z yuzu 150 ml
Sos Ponzu Yuzu to japoński sos, który swój cytrusowy aromat zawdzięcza azjatyckim owocom Yuzu, które w smaku przypominają połączenie cytryny, mandarynki oraz grejpfruta. Smak sosu równoważy zawartość sosu sojowego, a całość nadaje charakteru różnorodnym potrawom. Powszechnie stosowany jest do sushi, jako składnik dressingu do sałatek, do dań mięsnych, owoców morza i warzyw, świetnie też sprawdza się jako marynata, a także do wypieków i deserów.
SKŁADNIKI
Woda, ocet, sól, syrop fruktozowy, sos SOJOWY 5 % (woda, ZIARNA SOI, sól, mąka PSZENNA), ekstrakt z owoców Yuzu 1 %, barwnik: karmel amoniakalny, substancje słodzące: acesulfam K, sukraloza.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 136 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 0.00 g
KTN 0.00 g
Węglowodany 8.00 g
w tym Cukry 0.00 g
Białko 0.00 g
Błonnik 0.00 g
Sól 9.80 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia