House of Asia
Butter chicken Delicious Place House of Asia

Butter chicken

20 min.
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak 15-30 minut

Czy można wyczarować pyszne danie z 5 składników i to tylko w 20 minut? Oczywiście, że można! Sprawdźcie przepis na indyjski Butter Chicken. Propozycja podania naszego dania pochodzi od Natalii Delicious Place

4.6 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 saszetka Pasty Butter chicken House of Asia
  • 200 ml Mleczka kokosowego 16-19% Kara
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Pokrojonego kurczaka zamarynuj w soli i pieprzu z dodatkiem oleju.
  2. Pastę Butter chicken wymieszaj w misce z mleczkiem kokosowym.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty. Dodaj cebulę, a następnie wlej sos Butter chicken i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 10 min.

TIP: Gotowe danie posyp świeżą kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty