Zupa z miso

Bomba antyoksydantów to właśnie miso! Ta zupa to sekret zdrowia i młodego wyglądu. Działa jak naturalny antybiotyk, a to za sprawą pasty miso, która jest zrobiona ze specjalnie fermentowanej soi i ryżu. Ma delikatny i lekko słony smak. Rozgrzewa i dodaje energii, a przy tym jest lekkostrawna. Można zacząć od niej dzień, ale jest też polecana dla osób na diecie odchudzającej.

Liczba porcji:

2

Czas: 25-30 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Shiitake mocz w ciepłej wodzie, aż będą miękkie i pokrój je w plastry.
  2. Z marchewki wytnij kwiatki lub pokrój je w talarki.
  3. W garnku rozgrzej olej, podsmażaj przez minutę cebulę, czosnek, imbir, marchewkę i grzyby.
  4. Zalej wszystko wodą, dodaj pastę Miso, sos sojowy i sos Sriracha.
  5. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 7minut. Na koniec wlej olej sezamowy.
  6. Wyłóż w miskach makaron, zalej zupą Miso.
  7. Jajko przekrój na pół i włóż każdą połówkę do miski.
  8. Udekoruj szczypiorem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI