Zupa z miso

Bomba antyoksydantów to właśnie miso! Ta zupa to sekret zdrowia i młodego wyglądu. Działa jak naturalny antybiotyk, a to za sprawą pasty miso, która jest zrobiona ze specjalnie fermentowanej soi i ryżu. Ma delikatny i lekko słony smak. Rozgrzewa i dodaje energii, a przy tym jest lekkostrawna. Można zacząć od niej dzień, ale jest też polecana dla osób na diecie odchudzającej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.2 / 5. Ilość głosów: 75

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25-30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Shiitake mocz w ciepłej wodzie, aż będą miękkie i pokrój je w plastry.
  2. W garnku rozgrzej olej, podsmażaj przez minutę cebulę, czosnek, imbir, marchewkę i grzyby.
  3. Zalej wszystko wodą, dodaj sos sojowy i tofu.
  4. Gotuj przez 7minut. Na koniec wlej olej sezamowy i pastę miso.
  5. Wyłóż w miskach makaron, zalej zupą Miso.
  6. Danie udekoruj szczypiorem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI