Zupa miso z tofu i Wakame

Bomba antyoksydantów to właśnie miso! Ta zupa to sekret zdrowia i młodego wyglądu. Działa jak naturalny antybiotyk, a to za sprawą pasty miso, która jest zrobiona ze specjalnie fermentowanej soi i ryżu. Ma delikatny i lekko słony smak. Rozgrzewa i dodaje energii, a przy tym jest lekkostrawna. Można zacząć od niej dzień, ale jest też polecana dla osób na diecie odchudzającej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.4 / 5. Ilość głosów: 142

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

1. Makaron i wodorosty przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Grzyby shiitake mocz w ciepłej wodzie, aż będą miękkie i pokrój je w plastry.

3. W garnku rozgrzej olej, podsmaż przez minutę cebulę, pastę z czosnku, pastę z imbiru, marchewkę i grzyby.

4. Zalej wszystko wodą, dodaj sos sojowy i tofu. Gotuj przez 7 minut, pod koniec wlej olej sezamowy, dodaj miso i gotuj chwilę, aż pasta się rozpuści.

5. Wyłóż w miskach makaron, wakame, zalej zupą miso.

6. Danie udekoruj szczypiorem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Olej z prażonego sezamu 150ml House of Asia

Olej z prażonego sezamu 150ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI