House of Asia
Kurczak yakitori-japońskie szaszłyki w sosie miodowo czosnkowym House of Asia

Kurczak yakitori-japońskie szaszłyki w sosie miodowo czosnkowym

30 min.
4 porcje
pikantne
Kurczak Warzywa 15-30 minut

Niezależnie od tego, czy w kuchni preferujesz prostotę i szybkość wykonania, czy spektakularne, nieoczywiste dania – szaszłyki w sosie czosnkowym z miodem to przepis dla wszystkich!

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 4 łyżki sosu czosnkowego z miodem
  • 3 łyżki sosu sojowy Premium
  • 2 łyżki sezamu prażonego
  • 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w długie plastry
  • 1 mała papryczka chili bez pestek

Sposób przygotowania

  1. Do dużej miski wlej sos sojowy oraz dodaj papryczkę chili. Pokrojone mięso dokładnie wymieszaj w sosie, a następnie nadziej na patyki do szaszłyków.
  2. Rozgrzej grill. Szaszłyki wyłóż na rozgrzany ruszt i grilluj aż się zarumienią.
  3. Gotowe szaszłyki przed podaniem posmaruj sosem czosnkowym z miodem i posyp prażonym sezamem.

Tu kupisz nasze produkty