House of Asia
Szaszłyki z kurczaka z warzywami House of Asia

Szaszłyki z kurczaka z warzywami

20 min
2 porcje
lekko pikantne
Kurczak Chińska 15-30 minut

Sięgnij po przepis na kolorowe, lekkie szaszłyki z kurczaka w marynacie z czterech sosów, pieczarek, papryki i cebuli.  Idealny przepis na sezon grillowy!

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • pół dużej piersi z kurczaka, pokrojona w 2 cm kawałki,
  • 6 małych pieczarek
  • ½ czerwonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ żółtej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ zielonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • 1 średnia cebula, pokrojona na 8 części
  • 6 patyczków do szaszłyków

Marynata:

  • 2 łyżki sosu z czarnym pieprzem
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 2 duże ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony

Czas przygotowania 20 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż kurczaka oraz warzywa.
2. Marynuj przez 1 h.
3. Składniki ponabijaj na patyczki i grilluj 10 min. obracając od czasu do czasu.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy