Kurczak Yakitorii Delicious Place



Kurczak Yakitorii House of Asia

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Czy na Waszym grillu również nie może zabraknąć szaszłyków z kurczaka? Natalia @deliciousplace przychodzi z genialnym pomysłem na szaszłyki w orientalnej wersji ze słodko pikantnym sosem Yakitori House of Asia.

Składniki

  • 2 opakowania sosu Yakitori
  • 600 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
  • 5 cebulek szalotek pokrojonej w ćwiartki
  • 6-7 zielonych szparagów pokrojonych w 5 cm kawałki

Sałatka:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka, szalotki i szparagi nabij na przemian na wcześniej wymoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmaruj dokładnie sosem yakitori.
  2. Obie kapusty poszatkuj i wrzuć do misy. Dodaj rzodkiew daikon.
  3. Majonez, pastę miso i olej sezamowy wymieszaj, przełóż do sałatki razem z kolendrą i wymieszaj.
  4. Szaszłyki yakitori grilluj około 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z sałatką, sosem Satay oraz posypane sezamem i dymką.