Sezon grillowy trwa w najlepsze. Czy na Waszym grillu również nie może zabraknąć szaszłyków z kurczaka? Natalia @deliciousplace przychodzi z genialnym pomysłem na szaszłyki w orientalnej wersji ze słodko pikantnym sosem Yakitori House of Asia.
Składniki
- 2 opakowania sosu Yakitori
- 600 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
- 5 cebulek szalotek pokrojonej w ćwiartki
- 6-7 zielonych szparagów pokrojonych w 5 cm kawałki
Sałatka:
Do podania:
|
Sposób przygotowania
- Kurczaka, szalotki i szparagi nabij na przemian na wcześniej wymoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmaruj dokładnie sosem yakitori.
- Obie kapusty poszatkuj i wrzuć do misy. Dodaj rzodkiew daikon.
- Majonez, pastę miso i olej sezamowy wymieszaj, przełóż do sałatki razem z kolendrą i wymieszaj.
- Szaszłyki yakitori grilluj około 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z sałatką, sosem Satay oraz posypane sezamem i dymką.
|