Makaron instant z kurczakiem i grzybami z airfryer’a

Kurczak, grzyby, makaron i orientalne smaki… Ten makaron z airfryera to idealna propozycja na szybki i niebanalny obiad, który robi się praktycznie sam! Wystarczy pokroić składniki, zalać wodą, dorzucić przyprawy – a cała magia dzieje się w airfryerze. A ten sos kung pao? Obłęd!

Liczba porcji: 2

Czas: 35 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w przyprawie chińskiej oraz sosie ostrygowym.
  2. Makaron pokrusz i przełóż do naczynia airfryer’a. Dodaj pokrojone grzyby, kurczaka, pędy, cukinię oraz cebulę. Zalej wodą i gotuj przez około 25 minut w 175 stopniach.
  3. Pastę kung pao wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną. Polej makaron – około 5 minut przed końcem gotowania.
  4. Gotowe danie podawaj z dymką oraz sezamem.