Makaron instant z kurczakiem i grzybami z airfryer’a

Brakuje Ci czasu na gotowanie, ale chcesz zjeść coś porządnego? Ten przepis na makaron instant z kurczakiem i grzybami z airfryer’a to idealne rozwiązanie! Minimum wysiłku, maksimum smaku – sprawdź, jak szybko możesz mieć domowy obiad na talerzu!

Liczba porcji: 2

Czas: 35 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w przyprawie chińskiej oraz sosie ostrygowym.
  2. Makaron pokrusz i przełóż do naczynia airfryer’a. Dodaj pokrojone grzyby, kurczaka, pędy, cukinię oraz cebulę. Zalej wodą i gotuj przez około 25 minut w 175 stopniach.
  3. Pastę kung pao wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną. Polej makaron – około 5 minut przed końcem gotowania.
  4. Gotowe danie podawaj z dymką oraz sezamem.