Ten stir fry to idealna propozycja na i szybki lunch. Marynowane tofu w paście bulgogi będzie smakować wybornie, a w duecie z makaronem mie stworzysz parę doskonałą w niezwykle krótkim czasie.
Składniki1 opakowanie Makaron Mie gniazda pszenny House of Asia 2 saszetki Pasty Bulgogi średnio-ostrej House of Asia 100 g Kiełków fasoli Mung House of Asia 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku 100 g tofu pokrojonego w paski 100 g różyczek blanszowanego brokułu 50 g groszku cukrowego 1/2 cebuli drobno pokrojonej 1 łyżeczka prażonych orzeszków ziemnych 1/2 łyżeczki chili 1 łyżka pokrojonego szczypioru 4 łyżki oleju do smażenia |
Sposób przygotowania1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu zamarynuj w 1 łyżce pasty bulgogi. 3. Rozgrzej wok, wlej olej i podsmaz na złoty kolor tofu. 4. Dodaj cebulę, pastę z czosnku, smaż 2 minuty, następnie dodaj brokuł, groszek, makaron, orzeszki, kiełki, chili, pozostałą pastę bulgogi, całość dokładnie wymieszaj, smaż przez 3 minuty. 5. Gotowe danie posyp szczypiorem. |