Makaron po kantońsku z grzybami

Masz ochotę na coś wyjątkowego? Wypróbuj makaron po kantońsku z grzybami! Delikatny makaron Chow Mein, soczysta wieprzowina i wyrazista pasta kantońska House of Asia to przepis na kulinarne arcydzieło w ekspresowym tempie.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w cienkie paski i posyp przyprawą do kuchni chińskiej. Grzyby mun namocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, odsącz. Pędy bambusa dokładnie wypłucz w zimnej wodzie i osusz.
  2. Makaron chow mein ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Jajka roztrzep z połową sosu sojowego i usmaż omlet, a następnie pokrój go w cienkie paski.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz mięso, smaż przez kilka minut. Wlej pozostały sos sojowy, wymieszaj, a następnie dodaj namoczone grzyby mun i pędy bambusa. Smaż przez 1 minutę, po czym dodaj pokrojony omlet.
  5. Całość wymieszaj z pastą kantońską i ugotowanym makaronem chow mein. Gotowe danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.