Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami



Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami House of Asia

Idealna propozycja na turbo szybki lunch lub kolację. Czarny makaron z niezwykle aromatyczną pastą Katsu curry będzie nie tylko idealny w smaku, ale i w wyglądzie. Za sprawą naszych gotowych produktów danie przygotujecie w zaledwie 10 minut.

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia

2 saszetki Pasty Katsu curry House of Asia

1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki czosnku świeżego

14 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20

1 cebula czerwona pokrojona w piórka

1/2 łyżeczki papryczki chili drobno pokrojonej

2 łyżki świeżej kolendry pokrojonej

3 łyżki oleju

50 g kiełków fasoli mung

Sposób przygotowania

1.       Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej go zimną wodą.

2.       Krewetki przekrój wzdłuż, przełóż do miski i wymieszaj z łyżką kolendry oraz łyżką oleju.

3.       Do woka lub na patelnię wlej olej, podsmaż na złoto pastę z czosnku oraz chili, dodaj cebulę i kiełki fasoli mung, smaż 2 minuty, następnie dołóż krewetki, smaż kolejną minutę, dodaj ugotowany wcześniej makaron, smaż jeszcze 2 minuty.

4.       Pod koniec całość wymieszaj z pastą katsu curry i posyp kolendrą i sezamem.