Makaron stir fry z krewetkami po chińsku

Ten stir-fry to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie makaronu z zielonego groszku House of Asia, soczystych krewetek, tofu i chrupiących warzyw tworzy pełne smaku danie, które przygotujesz w zaledwie 30 minut. Aksamitny sos sojowy, delikatny sezam i świeża kolendra dopełniają całości. To idealny wybór na szybki, azjatycki obiad!

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki, zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego jasnego, wymieszaj z olejem i odstaw na 5 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem na około 6 – 8 minut, następnie przepłucz zimną wodą.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż tofu, tak, aby było rumiane. Odłóż na ręcznik papierowy.
  4. Następnie podsmaż cebulę, czosnek, marchew, przepłukane pędy i brokuły. Przełóż do miski.
  5. Przygotuj sos mieszając sosy sojowe, chili, cukier, wodę oraz skrobię.
  6. Usmaż krewetki, dodaj warzywa, tofu oraz makaron. Wymieszaj z sosem i delikatnie podgrzej. Podawaj posypane sezamem i kolendrą.