Marynaty na grilla

W 5 minut przygotujesz marynatę, która odmieni każdy składnik. Dzięki gotowym pastom i sosom House of Asia zrobisz to bez wysiłku!

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Składniki

Marynata do wieprzowiny

3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

4 łyżki oleju rzepakowego 

1 łyżka octu balsamicznego 

1 łyżka papryki słodkiej 

1 łyżeczka miodu 

1 łyżeczka tymianku

1/2 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego 

 

Marynata do piersi z kurczaka

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

100 g Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia

1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego 

1 garść bazylii świeżej 

4 łyżki oleju

Sok i starta skórka z 1 cytryny 

 

Marynata do ryb i owoców morza

2 łyżki Pasty Miso Shiro Jasnej House of Asia lub Pasty Miso Shiro Miyasaka

2 łyżeczki Sosu Ponzu z Yuzu House of Asia 

1 łyżka Sosu rybnego House of Asia

½ łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

½  łyżeczki cukru kokosowego 

1 łyżka posiekanej kolendry 

Skórka z 1 limonki

100 ml wody 

 

Marynata do sera tofu lub halloumi

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Soku z limonki House of Asia

2 łyżki Sosu chilli słodkiego Thai Heritage lub miodu

4 łyżki oliwy z oliwek 

1 łyżeczka oregano 

 

Marynata do owoców i warzyw 

3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

1 łyżeczka Pasty z chilli House of Asia

1 łyżka Musztardy miodowej Dijon Maille

4 łyżki oleju rzepakowego 

2 łyżki miodu 

1 łyżeczka oregano 

1 łyżka kolendry 

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj lub zmiksuj za pomocą blendera.