W 5 minut przygotujesz marynatę, która odmieni każdy składnik. Dzięki gotowym pastom i sosom House of Asia zrobisz to bez wysiłku!
Liczba porcji: 2 |
Czas: 5 min |
SkładnikiMarynata do wieprzowiny 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego
Marynata do piersi z kurczaka 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 100 g Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia 1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego 1 garść bazylii świeżej 4 łyżki oleju Sok i starta skórka z 1 cytryny
Marynata do ryb i owoców morza 2 łyżki Pasty Miso Shiro Jasnej House of Asia lub Pasty Miso Shiro Miyasaka 2 łyżeczki Sosu Ponzu z Yuzu House of Asia 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia ½ łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia ½ łyżeczki cukru kokosowego 1 łyżka posiekanej kolendry Skórka z 1 limonki 100 ml wody
Marynata do sera tofu lub halloumi 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 1 łyżka Soku z limonki House of Asia 2 łyżki Sosu chilli słodkiego Thai Heritage lub miodu 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka oregano
Marynata do owoców i warzyw 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia 1 łyżeczka Pasty z chilli House of Asia 1 łyżka Musztardy miodowej Dijon Maille 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki miodu 1 łyżeczka oregano 1 łyżka kolendry |
Sposób przygotowania1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj lub zmiksuj za pomocą blendera. |