Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym



Pierozki z ciasta francuskiego z miesem mielonym House of Asia

Zaskocz swoich znajomych i przygotuj na Sylwestra szybką, ale smaczną przekąskę na sylwestra. Dzięki naszym produktom zrobisz je w zaledwie 15 minut.

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

3-4 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 ząbki czosnku drobno posiekane

1 łyżka Białego sezamu House of Asia

2 łyżeczki Przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico

1 opakowanie ciasta francuskiego

400 g mięsa mielonego

1 cebula drobno pokrojona

1/2 marchewki pokrojonej w paski

50 g kukurydzy z puszki

200 ml sosu pomidorowego (np. typu passata)

1 jajko

4 łyżki kolendry drobno pokrojonej

Sól do smaku

4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1.       Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej zimną wodą, 2 łyżkami oleju i pokrój za pomocą nożyczek na mniejsze kawałki

2.       Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę z czosnku z cebulą, dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni. Następnie dopraw przyprawą chili con carne, dodaj kukurydze, sos pomidorowy oraz kolendrę, gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do miski i pozostaw do wystudzenia.

3.       Ciasto francuskie rozłóż na blacie potnij na kwadraty 8 cm x 8 cm. Na każdy kwadrat nałóż farsz, złóż w trójkąt i zlep, posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp solą i sezamem. Piecz w temperaturze 200°C przez 12-15 minut, aż nabiorą złotego koloru.