Pierś kurczaka w paście miodowo-czosnkowej



Pierś kurczaka w paście miodowo-czosnkowej House of Asia

Sięgnij po bardzo szybki i bardzo pyszny przepis. Ten kurczak będzie niezwykle delikatny i aromatyczny dzięki sosowi sojowemu i paście czosnkowo-miodowej.

Składniki

1 saszetka Pasty miodowo-czosnkowej House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

2 łyżki uprażonego wcześniej Białego Sezamu House of Asia

1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w większe kawałki

1 mała papryczka chili bez pestek

3 łyżki mąki kukurydzianej

2 łyżki posiekanej dymki

Olej do smażenia

Sposób przygotowania

1.       Mięso przełóż do miski i wymieszaj z sosem sojowym, następnie obtocz w mące kukurydzianej. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2.       Gotowe kawałki kurczaka wymieszaj z pastą miodowo-czosnkową, posyp posiekaną dymką, prażonym sezamem i chili.