Rozgrzewająca tajska zupa w zaledwie 25 minut? Z naszymi produktami to możliwe. Wystarczy, że użyjesz gotowej pasty Laksa w stylu indonezyjskim oraz makaronu z kurkumą, a całość doprawisz kremowym mleczkiem kokosowym Kara i gotowe. Zobaczcie, jak zrobiła to Monika Jakjalubiejesc. Zobacz krok po kroku przepis Kliknij tutaj>
SkładnikiSkładniki na ok 2,5L zupy · 1 Pasta Laksa Stir-fry House of Asia · ½ paczki Bezglutenowego makaronu ryżowego z kurkumą House of Asia · 1 łyżka Sosu rybnego House of Asia · 200 ml Mleczka kokosowego light 11% KARA · 1 szalotka pokrojona w drobną kostkę · 1 marchew pokrojona w półksiężyce · 1 papryka czerwona pokrojona w paski · 1,5 l bulionu warzywnego lub wody · 2 polędwice z dorsza (ok. 200 g razem) · Garść kolendry lub natki pietruszki · Olej lub oliwa z oliwek · Limonka do dekoracji |
Sposób przygotowania1. W garnku przesmaż szalotkę, po chwili dodaj marchew oraz paprykę. Wymieszaj i dodaj saszetkę pasty Laksa. 2. Ponownie wymieszaj, zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu ok. 20 min. 3. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotuj makaron z kurkumą. 4. Do garnka z zupą wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe. Po chwili wrzuć ugotowany makaron, pokrojonego surowego dorsza i sos rybny. 5. Całość wymieszaj i zostaw na małym ogniu przez kolejne 5 min. 6. Posyp zieleniną i gotowe. Na talerzu udekoruj plasterkiem limonki. TIP: Dorsza możesz wymienić na kawałki kurczaka, dodaj go w momencie, w którym dodajesz marchew i paprykę. |