Bezglutenowy makaron ryżowy z kurkumą 5mm 200g House of Asia
Nowość
Bestseller

Bezglutenowy makaron ryżowy z kurkumą 5mm 200g

Lekki makaron z ryżowy z dodatkiem aromatycznej kurkumy to idealna i zdrowa alternatywa dla klasycznych makaronów. Kurkuma, dzięki której makaron nabiera charakterystycznego koloru wykazuje również działanie przeciwzapalne. Makaron jest naturalnie bezglutenowy, lekkostrawny i nie obciąża przewodu pokarmowego. Nadaje się również w diecie dzieci i osób starszych. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Ma prosty, czysty skład bez zbędnych dodatków i konserwantów. Po przygotowaniu jest jędrny i sprężysty, a jego 5 mm wstążki doskonale absorbują smaki. Makaron ma wiele zastosowań, między innymi sprawdzi się jako składnik zup, sałatek, dań mięsnych wegańskich i wegetariańskich. Szybki w przygotowaniu, wystarczy wrzucić do wrzącej wody, gotować 5-6 minut i przepłukać w zimnej wodzie.

Gramatura: 200 g

SKŁADNIKI

Mąka ryżowa 87,9 %, skrobia z tapioki, sól, kurkuma w proszku 0,3 %

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość energetyczna 1492 kJ / 351 kcal

Tłuszcz 0.50 g

KTN 0.20 g

Węglowodany 81.00 g

w tym Cukry 0.50 g

Białko 5.10 g

Błonnik 1.20 g

Sól 0.71 g

 

KTN – kwasy tłuszczowe nasycone

* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

ZAMÓW ONLINE

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

NASZE MARKI