Szparagi w sosie holenderskim z miso i jajkiem poche

Nie macie pomysłu na szybkie śniadanie lub lunch? Sięgnijcie po przepis na szparagi skąpane w sosie holenderskim i idealnym jajkiem w koszulce. Sos holenderski stworzony na bazie pasty miso będzie jeszcze smaczniejszy niż ten klasyczny.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

1 saszetka Pasty miso House of Asia

1 łyżka Octu ryżowego House of Asia

1 łyżeczka Soku z limonki House of Asia

3 łyżki Panierki Panko House of Asia

1 pęczek szparagów zielonych

4 żółtka

4 jajka

200 g masła klarowanego

Pęczek kopru

Szczypta soli

1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania

1. Zblanszuj szparagi: zanurz je na minutę w osolonym wrzątku, a następnie przełóż do zimnej wody, najlepiej z kostkami lodu.

2. Do garnka z gotującą się wodą wlej 2 łyżki octu ryżowego, dodaj sól i za pomocą łyżki zrób w wodzie wir, szybko wbij jajka, gotuj 3 minuty cały czas mieszając, pod koniec wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej.

3. Przygotuj sos holenderski: masło rozpuść i odstaw. Następnie na garnku z gotującą się wodą ustaw pasującą do średnicy garnka szklaną miskę i wlej do niej żółtka, sok z limonki oraz pastę miso. Całość wymieszaj dokładnie przy pomocy rózgi kuchennej. Następnie zmniejsz moc palnika i powolnym strumieniem wlewaj masło cały czas mieszając, do momentu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodaj posiekany koper.

4. Szparagi podsmaż na oliwie przez 2 minuty, dodaj panko i smaż, aż się zarumieni. Gotowe szparagi z panko nałóż na talerz, dodaj jajko i całość polej przygotowanym sosem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI