Tipy

Jak ułatwić sobie prace w kuchni w sprytny sposób i zaoszczędzić czas? Poznaj sprawdzone tipy naszych kucharzy Jarka Owczarczyka oraz Pongthepa Aroonsanga, którzy wykorzystują je na co dzień.

Poznaj sekret soczystego mięsa z grilla House of Asia

Jak usmażyć pierś z kurczaka, żeby nie była sucha?

Planujesz grilla ze znajomymi i zastanawiasz się jak usmażyć pierś z kurczaka aby nie była sucha? Z pomocą przychodzi nasz Szef Kuchni Jarek Owczarczyk, który pokaże Wam prosty TIP.  Wystarczy, że do marynaty dodacie mleczko kokosowe. 

Wegańskie fresh spring rolls z tofu House of Asia

Jak zawijać papier ryżowy na spring rollsy i sajgonki?

Masz ochotę na tajskie fresh spring rolls lub chińskie sajgonki? Dowiedz się w jaki sposób złożyć papier ryżowy krok po kroku.

Przepis jak ugotować ryz do sushi House of Asia

Jak przygotować ryż do sushi?

Dowiedz się jak w łatwy sposób, krok po kroku przygotować ryż do sushi. Aby przygotować poprawnie ryż należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach.

Jak gotować w parowniku bambusowym? House of Asia

Jak gotować w parowniku bambusowym?

Gotowanie na parze to doskonały sposób na to, by składniki dania zachowały oryginalny smak, strukturę i kolor oraz witamin. Dowiedz się jak gotować na parze oraz wypróbuj nasze sprawdzone przepisy.

Jak przygotować marynatę na grilla z azjatyckim twistem? House of Asia

Jak przygotować marynatę na grilla z azjatyckim twistem?

Szukasz nietypowych i prostych marynat na grilla? Zaskocz swoich znajomych i przygotuj je w prawdziwie azjatyckim stylu.

5 trików których nie wiesz o sushi House of Asia

5 trików których nie wiesz o sushi

Poznaj techniki gotowania wykorzystywane na całym świecie oraz te, które możesz wykorzystać w tajskiej kuchni.

NASZE MARKI