Pożywna sałatka w azjatyckim stylu sprawdzi się nie tylko jako smakowity dodatek do sushi, ale również jako towarzysz potraw z grilla. Jest prosta w wykonaniu, wybitnie smaczna i doskonale dopełni letnie menu. Do dzieła!
Liczba porcji: 4 |
Czas: 20 min |
Składniki
Dressing:
|
Sposób przygotowania1. Wodorosty Wakame przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź je i pokrój na mniejsze kawałki. 2. Ogórka przekrój na cztery części, a następnie wydrąż z niego miąższ. Twardą część pokrój w cienkie paski, delikatnie posól i odłóż do sitka. 3. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu tak, aby cukier oraz sól całkowicie się rozpuściły. 4. Do miski przełóż wodorosty Wakame, dodaj ogórka oraz rzodkiewkę, a następnie posyp sezamem i polej całość dressingiem. |