Skrzydełka z kurczaka w paście bulgogi

Masz 30 minut? Tyle wystarczy, żeby zrobić skrzydełka, które smakują jak z azjatyckiego street foodu! Delikatne mięso, aromatyczna pasta bulgogi, chrupiąca skórka z airfryera i genialny sos z srirachą, sezamem i szczypiorkiem. Podajesz z lekką sałatką i… gotowe! Minimum wysiłku – maksimum smaku!

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min + 15 min marynowanie

Składniki

Sos:

Do podania:

  • Dowolna sałatka

Sposób przygotowania

  1. Skrzydełka oczyść, odetnij lotki i przekrój w miejscu zgięcia.
  2. Mięso zamarynuj w paście bulgogi z dodatkiem oleju. Odstaw na minimum 15 minut, jeśli możesz to dłużej.
  3. Skrzydełka włóż do airfryer’a, ustaw temperaturę 180°C i piecz przez około 20 minut. Składniki sosu wymieszaj w misce.
  4. Gotowe skrzydełka przełóż na talerz. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z sosem oraz ulubioną sałatką.