Musicie wypróbować tego niezwykle wykwintnego dania. Stek z tuńczyka w marynacie z mieszanki słodkiego sosu sojowego i ostrygowego będzie bardzo delikatny i pyszny w smaku.
Składniki2 łyżki Białego Sezamu House of Asia 1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia 1 łyżeczka Sosu ostrygowego House of Asia 1 łyżeczka Sosu sojowego słodkiego House of Asia 2 steki z tuńczyka (po około 150 g) 2 łyżki posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej dymki Sól do smaku |
Sposób przygotowania1. Steki delikatnie oprósz z każdej strony solą, odstaw na 10 minut, a następnie zamarynuj w słodkim sosie sojowym, ostrygowym oraz w jednej łyżeczce kolendry. 2. Wymieszaj sezam biały z czarnym i obtocz w nim tuńczyka, smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony. 3. Rybę przełóż na deskę i potnij w plastry, pod koniec posyp dymką, pozostałą kolendrą i skrop słodkim sosem sojowym. |