Stek z tuńczyka ze słodkim sosem sojowym



Stek z tuńczyka ze słodkim sosem sojowym House of Asia

Musicie wypróbować tego niezwykle wykwintnego dania. Stek z tuńczyka w marynacie z mieszanki słodkiego sosu sojowego i ostrygowego będzie bardzo delikatny i pyszny w smaku.

Składniki

2 łyżki Białego Sezamu House of Asia

1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia

1 łyżeczka Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżeczka Sosu sojowego słodkiego House of Asia

2 steki z tuńczyka (po około 150 g)

2 łyżki posiekanej kolendry

1 łyżka posiekanej dymki

Sól do smaku

Sposób przygotowania

1.       Steki delikatnie oprósz z każdej strony solą, odstaw na 10 minut, a następnie zamarynuj w słodkim sosie sojowym, ostrygowym oraz w jednej łyżeczce kolendry.  

2.       Wymieszaj sezam biały z czarnym i obtocz w nim tuńczyka, smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony.

3.       Rybę przełóż na deskę i potnij w plastry, pod koniec posyp dymką, pozostałą kolendrą i skrop słodkim sosem sojowym.