Warzywa gotowane na parze w parowniku bambusowym



Warzywa gotowane na parze w parowniku bambusowym House of Asia

Odkryj sposób na idealnie ugotowane warzywa w parowarze, które zachowują swój smak, kolor, witaminy oraz chrupkość. Dodatek sosu stworzonego z mieszanki sosu sojowego, ostrygowego oraz pasty z ziół jeszcze bardziej wyostrzy smak chrupiących warzyw.

Składniki

  • 5-6 różyczek brokułu 
  • 5-6 różyczek kalafiora 
  • 1 mała kapusta pak-choi 
  • 8 zielonych fasolek szparagowych 
  • Sól do smaku 

Sos: 

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj i osusz, z fasolki odetnij końcówki. Przełóż wszystko na głęboki talerz, delikatnie oprósz solą i wstaw do steamera. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut (warzywa powinny zostać lekko al dente).
  2. W międzyczasie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. 
  3. Ugotowane warzywa posyp dymką i podawaj z sosem.