Wieprzowina po kantońsku

Wiesz, że możesz przygotować pyszne, aromatyczne danie rodem z kantonu w zaledwie 20 minut? Dzięki Paście kantońskiej House of Asia nie potrzebujesz zaawansowanych umiejętności ani skomplikowanych składników, aby cieszyć się autentycznym smakiem. Marynowana wieprzowina, podsmażane warzywa, grzyby słomkowe i sos mirin tworzą perfekcyjne połączenie, które zaspokoi apetyt na egzotyczne smaki. To idealny wybór na szybki, zdrowy i pyszny obiad dla dwóch osób! Smak, jakość i prostota – wszystko w jednym daniu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w połowie pasty kantońskiej i odstaw na 10 minut.
  2. Na patelni podgrzej olej i partiami smaż wieprzowinę na złoty kolor. Następnie przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. Na tej samej patelni podsmaż warzywa na złoty kolor, po czym dodaj usmażone mięso. Danie wykończ pastą kantońską i posiekaną zieloną dymką.

Tip: Zamiast pasty kantońskiej można użyć sosu ostrygowego