Zupa curry z klopsikami i makaronem z batatów

Zupa curry z klopsikami i makaronem z batatów to szybki sposób na wyjątkowy posiłek. Pełna aromatycznych przypraw i egzotycznych składników, zachwyci każdego miłośnika orientalnych smaków! Dodatek sosu rybnego i świeżych ziół sprawia, że zupa nabiera głębi i autentycznego charakteru. Spróbuj tego przepisu i odkryj, jak łatwo można przygotować azjatyckie danie w domowym zaciszu!

Liczba porcji: 4

Czas: 45

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Do garnka wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem oraz imbirem. Dodaj pastę curry i smaż przez 2-3 minuty na średnim ogniu. Dodaj połowę mleczka kokosowego. Gotuj przez 5 minut. Następnie wlej bulion i gotuj przez 15 minut. Pod koniec dodaj kolendrę, pokrojoną kapustę i marchew. Dopraw do smaku sosem rybnym oraz sokiem z limonki.
  3. Mięso przełóż do miski. Dodaj przyprawę kuchni chińskiej, jajko, sezam, szczypior. Dopraw sosem ostrygowym, wymieszaj i uformuj małe klopsiki.
  4. Pulpeciki wkładaj do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut. Następnie przełóż do zupy.
  5. Do misek włóż ugotowany makaron i wlej gorącą zupę z klopsikami. Podawaj posypane kolendrą.