House of Asia
Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem House of Asia

Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem

10 min
4 porcje
łagodne
Ryba Makaron Łosoś Grzyby do 15 minut

Orientalna sałatka z bezglutenowym makaronem, chrupiącymi warzywami, grzybami snow fungus i pieczonym łososiem to 10 minut do kulinarnego wow! Lekkostrawna, kolorowa i z twistem – pokochasz to połączenie!

5 / 5. Ilość głosów: 316

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia
  • 1 opakowanie Grzybów Snow Fungus suszone House of Asia
  • 1 łyżka Czarnego lub białego sezamu House of Asia
  • 1 średnia marchewka pokrojona w cienkie zapałki
  • 3 – 4 rzodkiewki pokrojone lub starte w zapałki
  • 100 g ogórka zielonego pokrojonego w cienkie plastry
  • 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • 50 g dymki
  • 50 g kolendry
  • 100 g łososia pieczonego
  • 1 łyżka majonezu

Sos:

  • 3 łyżki Sosu ponzu z yuzu House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego słodkiego House of Asia
  • 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
  2. Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
  3. Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
  4. Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą oraz sezamem.

Tu kupisz nasze produkty