Rolada z karkówki

Urozmaić swoje grillowe potrawy nietypowymi smakami. Ciemny sos sojowy nada karkówce karmelowego smaku i barwy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 10 min + 5 h marynowania

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego House of Asia
  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 12 patyków szaszłykowych

Sposób przygotowania

1. Karkówkę ułóż na desce i rozcinaj wzdłuż, zaczynając na wysokości ok 2 cm od spodu. Tnąc rozwijaj mięso, aż na desce pozostanie jeden duży płat.
2. Natrzyj mięso sosem sojowym i musztardą, zwiń w roladę i wbij wykałaczki co 3 cm na całej długości. Przełóż roladę do miski i marynuj w lodówce przez minimum 4 godziny.
3. Mięso przetnij pomiędzy wykałaczkami, otrzymując dzięki temu kilkanaście plastrów rolady. Grilluj je przez ok 10 min, obracając co kilka minut.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI