Parówka w tempurze z panko z chili
Nietuzinkowy pomysł na chrupiącą parówkę w sycącej bułce z lekko ostrym sosem z chili.
Liczba porcji: 1
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 50 g mieszanki tempura House of Asia
- 50 g panierki panko
- ¼ białej rzodkwi, startej na wiórki
- 1 łyżeczka wasabi
- 1 łyżka majonezu
- Kiełki
- Szczypior
- Chili
- 1 szklanka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
- Tempurę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Parówkę obtocz w gotowej masie i obsyp panierką panko.
- Wymieszaj majonez i pastę wasabi.
- Parówkę usmaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 160st. C do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor.
- Bułkę przekrój na pół, posmaruj po jednej stronie sosem, ułóż w kolejności: biała rzodkiew, parówka w panko, kiełki, szczypior, chili, przykryj drugą strona bułki.