House of Asia
Kurczak na ostro z makaronem Chow Mein Mateusz Krojenka House of Asia

Kurczak na ostro z makaronem Chow Mein

15 min
2 porcje
pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Chińska Grzyby do 15 minut

Finalista programu MasterChef Tvn Mateusz Krojenka  przygotował dla Was szybkie danie z woka w orientalnym stylu. Azjatycki makaron Chow Mein z kurczakiem, grzybami Mun i z warzywami. Ostrość daniu nadaje sos Sriracha! Musicie tego spróbować!

 

4.7 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Makaron Chow Mein House of Asia
  • Garść Grzybów Mun House of Asia namoczone w ciepłej wodzie przez 20 min.
  • 2 łyżki  Czerwonego sosu Sriracha House of Asia
  • 1 łyżka Sosu Teriyaki House of Asia
  • 50 ml Sosu Sojowy ciemny House of Asia
  • 1 pierś z kurczaka pokrojonego w 1cm kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 1 średnia cebula pokrojona w wiórki
  • 4 ząbki czosnku pokrojonego w wiórki
  • Pół czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • Papryczka chilli
  • Por
  • Świeża kolendra
  • Sezam
  • 70 ml oleju
  • Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzany wok z olejem dodaj pokrojoną pierś z kurczaka i smaż 2 min.
  2. Następnie dodaj warzywa, grzyby i smaż przez kolejne 4 min.
  3. Dopraw wszystko sosem sojowym, sosem teryiaki, sosem sriracha oraz sokiem z cytryny.
  4. Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 1 min. na mocnym ogniu.
  5. Gotowanie danie udekoruj świeżą kolendrą oraz sezamem.

Tu kupisz nasze produkty