Chińska zupa z krewetkami i grzybami Mun

Szukasz pomysłu na szybki i prosty obiad? Ta aromatyczna zupa to idealne rozwiązanie. Wystarczy 15 minut, kilka składników House of Asia i gotowe! Delikatne krewetki, chrupiące grzyby Mun i wyrazisty bulion sprawią, że poczujesz smak Azji we własnym domu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, przelej zimną wodą, wymieszaj z olejem sezamowym.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem na 10 minut, odcedź. Kiełki przelej zimną wodą.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż krewetki, imbir, białe części szczypiorku oraz chili.
  4. W garnku podgrzej bulion. Dodaj grzyby, kiełki, sos sojowy oraz podsmażone krewetki i warzywa. Dopraw sosem sojowym.
  5. Makaron rozłóż do misek, zalej gorącym bulionem i posyp sezamem oraz zielonym szczypiorkiem.