Sięgnijcie po pyszne Kaburamaki czyli sushi z łososiem tykwą marynowaną i awokado na wierzchu. Dopełnieniem smaku będzie Sos sojowy Premium.
Liczba porcji: 4 |
Czas: 30 min |
Składniki250 g Ryżu do sushi House of Asia 2 Liście Nori alg morskich House of Asia przekrojone na pół 4 paski Kanpyo tykwy marynowanej House of Asia 150-200 g świeżego łososia pokrojonego w szerokie cienkie plastry 1 dojrzałe awokado pokrojone w cienkie i szerokie plastry 4 paluszki surimi 75 g serka Philadelphia ½ ogórka wydrążonego i pokrojonego w długie słupki ½ marchewki pokrojonej w długie i cienkie słupki Do podania: Sos sojowy do sushi Premium House of Asia Młody imbir do sushi różowy lub biały House of Asia
|
Sposób przygotowania1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ> 2. Matę bambusową owiń folią spożywczą. Połowę liścia nori połóż na macie błyszczącą stroną do dołu i nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu. 3. Rozsmaruj serek, ułóż paluszka krabowego, ogórka, marchewkę oraz kanpyo i zwiń rolkę. Następnie na wierzchu ułóż na przemian awokado i łososia. 4. Sushi pokrój na kawałki i podawaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem. TIP: Pamiętaj o tym, aby nóż zawsze był czysty, ostry i lekko wilgotny, tak aby ryż się do niego nie przyklejał. TIP: Do przygotowania ryżu zamiast gotowego sosu możesz użyć octu ryżowego połączonego z cukrem: rozpuść 6 łyżek cukru w 150 ml Octu ryżowego House of Asia (możesz delikatnie go podgrzać) i wymieszaj z 500 g ryżu do sushi. |