Makaron Chow Mein z pastą kantońską Pysznie czy przepysznie



Makaron Chow Mein z pastą kantońską Pysznie czy przepysznie Houseo of Asia

Masz ochotę na kawałek Azji? Zrób sobie prosty, szybki i smaczny makaron Chow Mein z aromatyczną pastą kantońską, która jest kluczem tego dania. Za przepis dziękujemy Pysznie czy przepysznie.

Składniki

250 g Makaronu Chow Mein House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

3 łyżki oleju

200 g fileta z kurczaka

200 g krewetek

1 łyżeczka pokrojonego imbiru

2 ząbki czosnku

1 mała marchewka

50 g kapusty włoskiej lub pekińskiej

1 cebula czerwona

100 g papryki

50 g cukinii

Pęczek szczypiorku

1 jajko

Sos:

50 g Pasta Kantońska Stir-fry House of Asia

100 ml wody

1 łyżeczka masła orzechowego

Sól i pieprz

 

Dodatkowo:

Biały sezam House of Asia

szczypiorek

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.

2. W misce wymieszaj pastę kantońską, wodę i masło orzechowe.

3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka z krewetkami.

4. Dodaj 1 łyżkę sosu sojowego i wymieszaj. Zdejmij z patelni.

5. Na tej samej patelni podsmaż imbir i czosnek, a następnie dodaj pokrojone warzywa: marchewkę, cebulę, kapustę, paprykę, cukinię oraz szczypior. Całość smaż ok. 8 min.

6. Warzywa zsuń na połowę patelni, wbij jajko, a następnie energicznie mieszając, połącz z warzywami. Dodaj podsmażone krewetki z kurczakiem. Dodaj makaron i całość zalej sosem. Całość dokładnie wymieszaj.

7. Podawaj z sezamem i szczypiorkiem.