Miso Ramen Jakjalubiejesc



Miso Ramen Jakjalubiejesc House of Asia

Witaj w aromatycznej podróży do Japonii z przepisem na pyszne Miso Ramen od Moniki Jakjalubiejesc. Dzięki połączeniu pasty miso sezamu i aromatycznego oleju sezamowego House of Asia, ta zupa z pewnością oczaruje Twoje kubki smakowe. Dodając do niej chrupiące pieczarki, kremowe mleczko kokosowe i pszenny makaron instant, stworzysz prawdziwy raj dla podniebienia. Zobacz filmik krok po kroku>

Składniki

Kukurydza:

  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka miodu

Do dekoracji zupy:

Sposób przygotowania

  1. Na oleju sezamowym przesmaż pieczarki z czosnkiem i imbirem. Po chwili dodaj sezam, pastę miso i wymieszaj. Dodaj sos sojowy i bulion. Gotuj kilka minut.
  2. W międzyczasie makaron instant zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Pod koniec gotowania do zupy wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe.
  3. Na patelnię przełóż kukurydzę, dodaj miód i sos sojowy. Mieszaj do przyrumienienia.
  4. Zupę przełóż do miski, dodaj makaron, listki nori, pak choi, kiełki i kukurydzę. Posyp sezamem i szczypiorkiem.