Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi



Ramen z wędzonym boczkiem i grzybami słomkowymi House of Asia

Nasi kucharze Jarek Owczarczyk oraz Pongthep Aroonsang specjalnie dla Was przygotowali japoński ramen z wędzonym boczkiem. Pożywna i pełnowartościowa zupa, która rozpieści każde podniebienie. A co najważniejsze, jej przygotowanie jest naprawdę proste. Przekonajcie się sami!

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, grzyby odcedź, opłucz i osusz. 
  2. Jajko gotuj w osolonej wodzie przez 4-5 minut od momentu wrzenia. Boczek pokrój w plastry około 1 cm i usmaż na rumiano-brązowy kolor.
  3. Bulion drobiowy przelej do garnka, dopraw sosem sojowym oraz cukrem i pastą z imbiru, zagotuj.
  4. Ugotowany makaron przełóż do misek, dodaj przekrojone na pół jajko, dymkę, grzyby oraz boczek i zalej gorącym bulionem.