Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem

Orientalna sałatka z bezglutenowym makaronem, chrupiącymi warzywami, grzybami snow fungus i pieczonym łososiem to 10 minut do kulinarnego wow! Lekkostrawna, kolorowa i z twistem – pokochasz to połączenie!

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
  2. Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
  3. Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
  4. Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą oraz sezamem.