Orientalna sałatka z bezglutenowym makaronem, chrupiącymi warzywami, grzybami snow fungus i pieczonym łososiem to 10 minut do kulinarnego wow! Lekkostrawna, kolorowa i z twistem – pokochasz to połączenie!
Liczba porcji:
4
|
Czas: 10 min
|
Składniki
Sos:
|
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.
- Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem.
- Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj.
- Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.
- Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą oraz sezamem.
|