Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem



Sałatka z makaronem i pieczonym łososiem House of Asia

Przygotuj się na wyjątkowe doświadczenie kulinarno-smakowe.  Ta sałatka łączy w sobie bogactwo smaku, konsystencji i wartości odżywczych, tworząc doskonałe połączenie delikatnego makaronu czarnego, aromatycznego łososia i świeżych warzyw.

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia

1 opakowanie Grzybów Snow Fungus suszone House of Asia

1 łyżka Czarnego lub białego sezamu House of Asia

1 średnia marchewka pokrojona w cienkie zapałki

3 – 4 rzodkiewki pokrojone lub starte w zapałki

100 g ogórka zielonego pokrojonego w cienkie plastry

1 czerwona cebula pokrojona w piórka

50 g dymki

50 g kolendry

100 g łososia pieczonego

1 łyżka majonezu

Sos:

3 łyżki Sosu ponzu z yuzu House of Asia

3 łyżki Sosu sojowego słodkiego House of Asia

1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia

2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przelej go zimną wodą, i potnij na mniejsze kawałki. Skrop niewielką ilością oliwą.  

2. Pieczonego łososia poszarp za pomocą widelca i wymieszaj z majonezem. 

3. Do miski przełóż wszystkie składniki sosu, dobrze wymieszaj. 

4. Grzyby snow fungus zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odsącz, osusz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój na mniejsze kawałki.

5. Ogórka posól i odstaw na 10 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody i przełóż do dużej miski. Dodaj makaron, warzywa, grzyby oraz pokrojoną dymkę. Sałatkę wymieszaj z sosem. Na wierzch połóż pastę z łososia i posyp kolendrą.